Stadskwartier Leiden

Zessprong Stevenshof, wij zoeken verhalen!

door | feb 26, 2022 | blog | 0 Reacties

Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven

Heb je wel gehoord van de zevensprong

Ze zeggen dat ik niet dansen kan

Ik kan dansen als een edelman

Dat is één, dat is twee, dat is drie

Dat is vier, dat is vijf, dat is zes

                                                                                                                 (Zevensprong)

Gelezen in het Leidsch Dagblad: de Fietsersbond en de Wijkraad Stevenshof hebben gezamenlijk achttien plekken gevonden die fietsonvriendelijk of -onveilig zijn. Op een aantal plekken zijn enkel verkeersborden nodig, andere plekken vragen om drastischer maatregelen. Zoals de zessprong die onder andere het Sis Heijsterpad, Maria Montessoripad en het Ietje Kooistrapad met elkaar verbindt.

Op de foto, gemaakt door Taco van der Eb, is goed te zien dat het op deze fietskruising behoorlijk mis is gegaan. Het zal een kwestie van jaren zijn geweest waarbij de kruising stukje bij beetje is aangepast. Nu is het één grote geasfalteerde vlek waarbij je uit zes mogelijke richtingen een keuze moet maken. Wethouder Ashley Nort zegt in het krantenbericht dat de fietsknelpunten veiliger worden gemaakt. In 2023 moeten alle fietspaden en knelpunten in de Stevenshof weer veilig zijn. We hebben dus nog even om deze unieke kruising voor eeuwig vast te leggen.

Voor het Stevenshof Magazine zijn wij op zoek naar verhalen over deze kruising. Van hopeloos verdwaalde fietsers tot (bijna)botsingen, laat het ons weten. Ook zijn we op zoek naar opdrachtgevers en aannemers die betrokken zijn geweest bij de aanleg van deze kruising. Heeft iemand, bij het storten van het zoveelste stukje asfalt, ooit gedacht: ‘Is dit wel veilig?’

Neem contact met ons op, wij horen graag jouw verhaal en wie weet lees je het in december terug in ons magazine.