Stadskwartier Leiden

Werk Makelaardij steunt het Stevenshof Magazine

door | mrt 14, 2022 | blog | 0 Reacties

Werk Makelaardij steunt Stadskwartier Leiden met de aankoop van een advertentie in Stevenshof Magazine. In december lees je in een uitgebreid artikel meer over Marcel´s werk en zijn jeugd in de wijk: ‘Ik ben een Stevenshoffer, Ik heb hier 36 jaar gewoond’, aldus Marcel.

 

Met de bus naar school

Vanachter een kop koffie in het kantoor van Werk Makelaardij vliegen anekdotes over tafel. ‘Wist je dat er geen scholen waren in de wijk, begin jaren tachtig? Wij gingen met een schoolbus naar de Boshuizerlaan, daar stond een dependance van onze school. Op het parkeerterrein achter de Vijf Meihal maakte de bus altijd een vrij scherpe bocht. Wij kinderen moedigden de chauffeur aan en riepen: Scherpe bocht! Scherpe bocht! Scherpe bocht! De schoolkrant van De Stevenshofschool heet daarom nog altijd “De scherpe bocht.”

 

Opgroeien in de Stevenshof

Marcel opende in 2011 het kantoor aan de Annie Romeinsingel tegenover NS Station De Vink. ‘Wij zijn het enige makelaarskantoor in de wijk.’ Klasgenoten van Marcel werden klanten: ‘Jongens waar ik mee voetbalde help ik nu aan een huis. Hoe leuk is dat? Ze willen terug naar de wijk. Ik begrijp dat wel. Het was voor ons fijn opgroeien hier, dat gun je ook je eigen kinderen.’

 

Kantoor met een wijkfunctie

Wie via Marcel een huis koopt in de Stevenshof krijgt er uitleg bij over de wijk en haar bewoners. ‘Als je geluk hebt en ik het huis al een keer eerder verkocht krijg je ook informatie over de woning van de vorige eigenaren. Dat is belangrijk. Je wil toch weten waar je komt te wonen?’ Het kantoor heeft een wijkfunctie: ‘Wij steunen ook het wijkblad Polderpraat, de Ladiesrun en de tennisclub.’

 

Wie volgt?

Met een fles wijn en een afspraak voor een trip down memory lane verlaten Stefanie en ik het kantoor. Na Fonds1818, de gemeente Leiden en Bike Totaal Van Hulst is Werk Makelaardij de vierde adverteerder in het magazine. Wie volgt? Neem contact met ons op, we komen graag langs voor een persoonlijk gesprek.