Stadskwartier Leiden

Op jacht door de Stevenshof

door | dec 22, 2021 | blog | 0 Reacties

Weet je nog dat we in maart 2020, tijdens de eerste lockdown, massaal op berenjacht gingen? Al wandelend speurden we naar knuffelberen achter de ramen. Kerstmis 2021 kent haar eigen variant: de Kerst-safari. In eigen wijk ga je op zoek naar uitbundige Kerstversiering. Wij (Patty Zoet en Stefanie Uit den Boogaard) deden de Stevenshof-Kerst-safari; een gezellige wandeling langs uitbundig versierde huizen.

De voorbereiding

Bereid je Kerst-safari voor door je warm te kleden. Als wij om zes uur richting de Stevenshof rijden is het anderhalve graad boven nul, bij vertrek is het min één. Een miniem maar goed voelbaar verschil. Trek een warme jas, muts, handschoenen en stevige schoenen aan. Wij voelden op weg naar huis onze vingers en tenen niet meer, wees dus gewaarschuwd.

 

Wandelen versus auto

Parkeer de auto en ga wandelend de wijk in. De Stevenshof is een zogeheten ‘Bloemkoolwijk’. De woonerven zijn doodlopend en autoluw. Zo ook de straat achter het gezondheidscentrum: ‘Mag ik hier in? Ik denk het wel. Is dit een fietspad? Nee joh. Zie jij paaltjes dan? Nee gek dit is een fietspad!´ Kortom, doe niet zoals wij. Ga lopen.

 

Kermis

Welke plekken zijn de moeite waard? Wij begonnen onze safari bij Het Haagse Schouw met haar acht versierde kerstbomen. Andere aanraders zijn slagerij van der Poel op de Rijndijk, de Helena Verburgstraat en de Annie Romeinsingel. ‘Bij “Annie” staat een lichtmast van twee meter hoog. Daar moet je heen. Het lijkt wel kermis daar’ wist een dame, ook op Kerst-safari, ons te vertellen. Ze had gelijk. Zien is geloven.

 

Genieten

Zoek je een uitje om de lockdownsleur te doorbreken? Nogmaals kleed je warm aan, neem een gevulde thermosfles mee, navigeer je fiets of auto richting de Stevenshof, trotseer de kou en geniet van een gezellig avondje uit.

 

 

 

Op de foto zie je Het Haagse Schouw. Sfeervol verlicht en versierd ondanks de sluiting. Fotocredits: Stefanie Uit den Boogaard