Stadskwartier Leiden

Tekst zonder foto is als voetballen zonder bal…kansloos!

door | nov 29, 2023 | Niet gecategoriseerd | 0 Reacties

‘Oh? De dames wisten niet dat jullie kwamen.’ Even vragen hoor, of ze dat oké vinden.’ Stefanie en ik kijken elkaar aan en zuchten. Ergens tussen ons, de eigenaar, trainer en deelnemers is de Tamtam stilgevallen. Mensen die zich door een fotograaf of journalist overvallen voelen zeggen vrijwel altijd nee. Lees in dit blog hoe fotograaf Stefanie, met haar charmes, toch toestemming kreeg voor een interview en foto in het Beweegcentrum

 

‘Momentje. Ik ben zo terug.’

De trainer verdwijnt in de kleedkamer. Ze komt terug en zegt: ‘Er wil niemand meedoen helaas. Kan het een andere keer?’ Ik denk aan onze reistijd -een half uur-, het voorbereidend telefoongesprek met de eigenaar  -een uur- en onze aansluitende afspraak, anderhalf uur later. Wegsturen, dat gaat vandaag niet gebeuren. Ik zeg: ‘Ik respecteer de wensen van dames, maar deze afspraak is voorbesproken. Er is ons toegezegd dat er mensen bereid waren mee te doen.’ De trainer knikt. Met een: ‘Ik probeer het nog eens’, verdwijnt ze weer in de kleedkamer.

 

‘Ik heb wel iemand, maar ze wil niet op de foto’

zegt de trainer als ze terugkomt. Ik frons mijn wenkbrauwen: ‘Een tekst zonder foto…dat slaat gewoon nergens op’ zeg ik. ‘Voetballen zonder bal, dat doe je ook niet. Enne, we zijn geen vrijwilligers of iets. Wij zijn freelancers. Onze tijd is kostbaar. In dit artikel zit al anderhalf uur werk, voordat er überhaupt een foto is gemaakt of een letter is getikt.’

 

 ‘Mag ík even de kleedkamer in?’

vraagt Stefanie. Dat ik daar niet aan heb gedacht! De charmes van Stefanie zijn vaker onweerstaanbaar gebleken. Ze glipt naar binnen. Met een opgestoken duim keert ze drie minuten later terug: Gelukt! Drie dames doe mee, als ze vooraf even de tekst mogen lezen. Goed?’ Uiteraard, alles voor de kunst. Áls de dames maar meedoen.

Benieuwd naar het eindresultaat? Lees het artikel: ‘Eerst sporten, dan koffie’ in Mijn Wijk magazine. Lees jij eraan af dat het interview onaangekondigd was. Nee toch?

_______________________________________________________________

In Mijn Wijk magazine lees je de verhalen van bewoners, ondernemers en vrijwilligers uit de zes Leidse Wijkwinkelcentra. Nieuwsgierig? Haal jouw exemplaar in de Stevensbloem, Diamantplein, Luifelbaan, Wagnerplein, Kooiplein of de Kopermolen. In dit blog lees je de verhalen die het blad nét niet haalden.