Stadskwartier Leiden

Waar zijn Sam en Sofie?

door | nov 22, 2023 | blog | 0 Reacties

In Mijn Wijk ontbreekt een foto van vader Sam en zijn dochter Sofie, de hoofdpersonen in het artikel over de Avondvierdaagse. Iedereen in een blad, hoe klein de bijdrage ook, krijgt een foto. De mensen zíen waar je over leest, dat is een ongeschreven regel in tijdenschriftenland. Lees in dit blog hoe wij, Stadskwartier Leiden, dit artikel hebben gered van de shredder.

‘Eh ja. Onze dochter loopt toch niet mee vanavond. Sorry’

In het magazine willen wij een reportage van de Avondvierdaagse. Een lastige onderwerp blijkt. De privacy van een kind, daar zijn ouders tegenwoordig heel bewust mee bezig. Het duurt weken voordat we een gezin vinden wat toestemming geeft voor een foto en interview. Twee uur voor de start krijg ik, Patty, een appje. Het gezin wat haar medewerking toezegde loopt toch niet mee. Dochterlief is gestoken door een bij. Ze heeft een allergische reactie.

 

‘Oke, oké geen paniek’

Zeg ik tegen mijzelf, maar die paniek is er natuurlijk wel. Het is vandaag de laatste dag van de Vierdaagse. Waar halen we á la minute een gezin vandaan? Op de bonnefooi reizen we af naar basisschool de Dukdalf, in de hoop daar een gezin te vinden. Het meisje wat door de bij gestoken is treffen we op het schoolplein, samen met haar ouders. Lopen lukt niet, maar ze wil wel graag op de foto. Patty: ‘Als we echt niemand vinden maken we een verhaal over haar.’

 

‘Prima hoor’

Zegt vader Sam als wij hem op het plein aanschieten en vragen of hij bereid is mee te doen aan een artikel. Onze avond lijkt gered, maar dan klinkt het startschot. Sam’s dochter, Sofie, rent weg. Sam gaat erachteraan. Ik ga er achteraan. Wanneer ik hen inhaal kijk ik achterom, we zijn fotograaf Stefanie kwijt.

 

‘Ze zijn al weg!’

Samen met Sam en Sofie finish ik als een van de eersten. In de drukte op het schoolplein -er speelt een fanfare, kinderen krijgen ijsjes en bloemen- verlies ik Sam en Sofie uit het oog. Wanneer Stefanie een half uur later, wandelend in de achterhoede, op het schoolplein terugkomt is het duo verdwenen. En nu? Wegkieperen dat toffe interview? En de foto’s dan? Gaan we beelden in scene zetten? Nee, natuurlijk niet! Benieuwd naar het eindresultaat? Je leest het in Mijn Wijk magazine.

Was de ontbrekende foto van Sam en Sofie jou opgevallen?

 

_______________________________________________________________

In Mijn Wijk magazine lees je de verhalen van bewoners, ondernemers en vrijwilligers uit de zes Leidse Wijkwinkelcentra. Nieuwsgierig? Haal jouw exemplaar in de Stevensbloem, Diamantplein, Luifelbaan, Wagnerplein, Kooiplein of de Kopermolen. In dit blog lees je de verhalen die het blad nét niet haalden.