Stadskwartier Leiden

Waar is ons enthousiasme gebleven?

door | feb 11, 2022 | blog | 0 Reacties

‘Die man die een advertentie wilde, heeft hij nog teruggebeld? Nee? Hij klonk zo enthousiast. En die dame ook niet? Die we toen in die winkel tegenkwamen?’ Stefanie ploft naast mij neer op een stoel en kijkt naar buiten: ‘Ik ga echt niet met mijn camera door dit weer’. We kijken elkaar aan. Waar is ons enthousiasme gebleven?

Belrondje

‘Laten we een belrondje doen. Mensen bellen, afspraken maken, daar krijgen we energie van’ opper ik. Maar na een halve afspraak en twee voicemails zakt de energie weer weg. ‘Weet je wat we doen? We rijden naar de Stevenshof. We gaan gewoon de wijk in. Mensen aanspreken, enthousiasmeren , afspraken maken. Dat kunnen wij!’

Meubelmakerij

We stappen in de auto en rijden naar de grens tussen de Stevenshof en Valkenburg. We zijn getipt over een meubelmakerij, vlak achter het Haagse Schouw. Wanneer we met de auto het terrein oprijden kijken Stefanie en ik elkaar aan: ‘Dit zou wel eens iets kunnen zijn’. Een half uur later verlaten we de monumentale boerderij met de afspraak terug te komen voor een interview.

Koffie met ijs

Eenmaal terug in de auto, het regent inmiddels pijpenstelen, is het enthousiasme terug. ‘We hebben de draaiorgelfamilie, als de slager en deze meubelmakerij meedoen hebben we een ambachtsserie voor het magazine’. Met nog twee afspraken en een visitekaartje op zak ploffen we een uur later neer bij ijssalon Luciano. ‘Doe ons maar koffie met ijs. We hebben iets te vieren’.

Moraal

De moraal van dit verhaal? Als je project spaak dreigt te lopen, ga dan naar buiten. Je hebt een goed verhaal, deel het! En jij? Heeft jouw bedrijf een impuls nodig? Denk dan eens aan een Stadskwartier-Leiden-magazine. Een kleurrijke glossy over jouw bedrijf, hoe leuk is dat? Neem contact op voor de mogelijkheden.